hällefors

Granström lämnar styrelsen

Assar Granström, socialdemokratisk styrelseordförande i Hällefors Bostad, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Det beskedet kom på måndagförmiddag. Det är efter den senaste tidens kritik som Assar Granström väljer att kliva av ordförandeposten i styrelsen för det kommunala bostadsbolaget.

Det var för snart två veckor sedan som vd:n Lennart Ljungberg fick lämna sitt jobb, efter kritik om vidlyftig representation. Styrelsen hade då tappat förtroendet för Ljungberg. Styrelseordförande Assar Granström (s) reserverade sig mot beslutet att låta Ljungberg gå, något som väckt stark kritik. Bland andra har oppostionens Christina Johansson (m) krävt att även Granström lämnar sitt uppdrag hos bostadsbolaget.

Kritiken har bland annat handlat om att Granström är den enda i styrelsen som läst den korta rapport som bolagets revisor årligen tagit fram. Resten av styrelsen har inte läst rapporterna.

På måndagen kom beskedet att även styrelseordförande Assar Granström lämna sitt uppdrag inom det kommunala bostadsbolaget. Det är den senaste tidens uppmärksamhet som ligger bakom att han lämnar styrelsen. I övrigt vill Assar Granström inte kommentera dagens besked, säger bolagets vd Svante Aktins.
– Nu blir det vice ordförande Mats Runqvist, Hällefors Oberoende, som tar över ordföranderollen tills vidare, säger Svante Aktins.

Läs tidigare artiklar om Hällefors Bostads AB:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista