Ett betalkort dras i en kortterminal. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Bristande information om betalkort

Många handlare får fortfarande betala tre kronor i avgift till banken varje gång en kund betalar med visakort. Men så ska det inte vara, det säger Lennart Sundin som är företagschef på Swedbank i Örebro. Avgiften har sänkts till max en och nittio. Bland handlarna är missnöjet mot Swedbank stort. De anser att informationen om avtalen för avgifter där kunder handlar med visakort varit dålig.

Roland Johansson som driver handel i Örebro län tycker att Swedbank borde vara bättre på att tala om vilka avtal som gäller. Han betalar fortfarande tre kronor i avgift varje gång en kund betalar med sitt Visakort. Men så ska det inte vara enligt Lennart Sundin, förtagschef på Swedbank i Örebro. Sedan en tid tillbaka finns dessutom ett nytt så kallat småköpsavtal som innebär att avgiften för handlaren sänkts till 0,9 procent av summan av köpet. Men det avtalet kände Roland Johansson inte till.
– Jag vill gärna ha det avtalet om jag kan få det. Varför går ni inte ut och erbjuder det till alla, säger Roland Johansson.
– Där har vi varit dåliga. Det kan vi bli bättre på, säger Lennart Sundin, företagschef på Swedbank.

Att någon handlare fortfarande betalar tre kronor mer köp ska inte förekomma enligt Lennart Sundin.
– Den tjänsten stoppades för ett år sedan. Om den fortfarande används är det en väligt miss, säger Lennart Sundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista