hällefors

BOAB:s ekonomi ska granskas

Revisorerna ska gå till botten med räkenskaperna inom Hällefors Bostads AB. Detta efter att vd:n sparkades för snart två veckor sedan, på grund av allt för vidlyftig representation under lång tid. På måndagen meddelade styrelsens ordförande socialdemokraten Assar Granström att han lämnar sitt uppdrag. Något som arbetarkommunens ordförande Sture Beckman har stor förståelse för.

Sture Beckman säger att han tycker att avsättningen av Lennart Ljungberg var en politisk avsättning.

Under många år har bostadsbolaget och vd:n i Hällefors Bostads AB varit ifrågasatta, menar Sture Beckman som hela tiden backat upp den sparkade vd:n. Nog kan det ha varit för vidlyftig representation, men ansvaret faller på hela styrelsen att fånga upp en sån sak, säger Sture Beckman. Men kritiken blev för stark och styrelseordförande Assar Granström har avgått.

Bostadsbolaget har redan fått en ny vd, men det dröjer en tid innan socialdemokraterna har fått fram en ny ordförande. Under tiden är det Mats Runqvist för partiet Hällefors Oberoende som är tillförordnad ordförande i styrelsen. Mats Runqvist håller inte med om att det skulle vara frågan om en politisk avsättning av vd:n.

Assar Granström har inte velat kommentera sitt avhopp, men enligt den nye vd:s Svante Aktins är orsaken den senaste tidens kritik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".