Fler varsel inom industrin

Hjultillverkaren Stellana i Laxå varslade på tisdagen 14 anställda om uppsägning. Varslen berör 12 kollektivanställda och två tjänstemän, berättar företagets vd Peter Kruk. Samtidigt föreslår landshövding Rose-Marie Frebran att hon ska få i uppdrag att leda arbetet med att samordna insatserna efter den senaste tidens varsel.

Stellana i Laxå har idag cirka 95 anställda och inom kort inleds förhandlingarna mellan företaget och de fackliga organisationerna om uppsägningarna.

I spåren av den senaste tidens varsel vill Landshövding Rose-Marie Frebran att regeringen ger henne i uppdrag att samordna insatserna efter den senaste tidens varsel i Örebro län. På kort tid har omkring 1 100 personer varslats om uppsägning och nu har landshövdingen skrivit till näringsdepartementet och föreslagit ett intensifierat arbete för att motverka nedgången på arbetsmarknaden i Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista