Örebro kommun driver lunchrestaurang i Oskarparkens matsalar. Foto: Gabriel Stenström/SR Örebro
Örebro

Kommunen driver lunchrestaurang

Örebro kommun driver en lunchrestaurang i centrala Örebro. Det är Oskarsparkens matsalar som dels är en skolmatsal, men i ett särskilt rum finns också en separat restaurang, öppen för allmänheten.

Oskarsparkens matsalar har funnits i 30 år, ett stenkast från Stortorget i Örebro.
I ett rum äter Engelbrektsskolans elever, i det andra allmänheten.
Om den här restaurangen gör att kommunen på något olämpligt sätt konkurrerar med andra lunchrestauranger i stan utreds just nu av kommunen.

Och efter att kommunalrådet Inger Högström Westerling nyligen gick ut och kritiserade att kommunala Mellringeköket säljer mat till en restaurang så är frågan om vad kommunen ska göra och inte göra, något som diskuteras kring matborden vid Oskarsparken, apropå restaurangen här.

- Vi satt och funderade på om kommunen får driva sånt här. Det är i alla fall god mat till ett hyfsat pris. Jag kan tänka mig att priset för en sådan här måltid på en annan restaurang ligger något högre, säger en av lunchgästerna Sören Lundqvist.
Han har just ätit ärtsoppa och pannkaka, med ostkaka som efterrätt för 65 kronor.

En annan av gästerna, Christer Engback, berättar att han ofta går hit till Oskarsparken och äter och att han bara då och då tänkt på att kommunen driver restaurangen.

Gabriel Stenström
gabriel.stenström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".