länet

Lätt att få tag i alkohol

Allahelgona och Halloween har blivit en helg där många unga festar. Kommunerna ordnar flera aktiviteter för att motverka ungdomsdrickandet. Ändå ökar drickandet en sådan här helg. Fia Lundbäck på polisen i Örebro berättar att det har fler poliser i tjänst i helgen, och med fokus på att ungdomspoliserna är i tjänst.
– Vi försöker att finnas på de platser där ungdomar samlas, säger Fia Lundbäck.

Som Sveriges Radio Örebro redan berättat så anordnas aktiviteter för ungdomar under helgen. I Lekeberg kommer kommunen ha en manifestation mot ungdomsdrickandet. Sara Agartsson som går i nian är en av dem som kommer att delta och hon menar att det inte är svårt för unga att få ta på alkohol.
– Har man rätt kontakter så är det väldigt lätt att få ut alkohol. Det finns ju överallt, säger Sara Agartsson.

Men det är inte bara konktakter med äldre kompisar och syskon som gör det lätt att få tag i alkohol. Fia Lundbäck på polisen i säger att det finns ovanligt mycket illegala alkohol i just Örebro.
– Man har en möjlighet att få tag i illegal alkohol i Örebro som är över riksgenonsnittet, säger Fia Lundbäck. Enligt henne är det vuxna som tar in alkohol och säljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".