länet

Hårt väder gör att sökandet avbryts

(Uppdaterat 16.09)

Sökandet efter de två män från Örebro län som saknas efter en båtolycka på Mälaren på fredag morgon har avbrutits. Det var vid åttatiden som polisen fick larmet om att en båt vattenfyllts. Vädret var hårt och båten sjönk snabbt. Fyra män fanns i båten. Två har räddats men två av dem saknas fortfarande. Polisen befarar att de har drunknat.

Två män lyckades själva ta sig till en ö, och vårdas kraftigt nedkylda på sjukhuset i Västerås. Fortfarande saknas två av männen som var med i båten. Det är det dåliga vädret som gör att sökandet avbrutits på fredageftermiddag. Enligt polisen kommer det återupptas igen när det ljusnar på lördag.

De fyra männen som alla kommer från Örebro län färdades i en sex meter lång öppen fritidsbåt. En av männen hann ringa SOS Alarm innan båten sjönk, men han hann inte tala om vart de befann sig. Ett stort räddningspådrag ryckte ut och två av männen hittades på stora Sandskär, svårt nedkylda men vid liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".