Handels i Örebro växer igen

Handelsanställdas förbund i Örebro har lyckats vända trenden. Efter två tuffa år med omfattande medlemsras har medlemmarna börjat återvända.

Enligt Agneta Åsgård som är förste ombudsman i handelsanställdas förbund i Örebro så är en anledning lågkonjunkturen.

- Jag tycker det går lättare idag att prata om medlemskapets förmåner just för att folk är lite oroliga dels för ekonomin och dels för varsel som går ut, säger hon.

Agneta Åsgård säger att Handels tappade extra många medlemmar på grund av att de har många deltidsanställda. En grupp med låga inkomster som därför valde att gå ur facket för att ha råd va kvar i a-kassan när avgiften höjdes.

Lokalt i Örebro tappade man under 2007 cirka 400 medlemmar av sina drygt 5000. Men trenden vände i somras och hittills har man lyckats öka medlemsantalet med över 100 personer.

Handels har genomfört två kampanjer för att få medlemmarna tillbaka. Dels en uppsökarkampanj och ett prova på-erbjudande där förbundet bjuder på två månaders fritt medlemskap i a-kassan.

Anders Ekwing
anders.ekwing@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista