Stora Forsa

Återupptar arbetet med gångväg

Askersunds kommun gör ett nytt försök att lösa situationen på riksväg 50 vid Stora Forsa, där skolbarn tvingas gå längs med den hårt trafikerade vägen till sin skolskjuts. Som vi berättat tidigare så är det farligt för skolbarnen att gå till busshållplatsen och nu måste situationen lösas.
– Det är en farlig väg, och efter den vägen ska våra skolbarn stå och vänta på sin transport till skolan, säger Kristina Budfors skolskjutssamordnare på Askersunds kommun.

Men det är inte bara på morgonen när barnen ska till skolan som det är farligt. På hemvägen ska barnen ofta korsa den hårt trafikerade vägen.

Nytt möte om gångvägen
I våras möttes boende, markägare, Vägverket med ansvariga från Askersunds kommun i Stora Forsa. Mötet slutade med att markägaren lovade släppa till mark så att det skulle kunna byggas en gångväg till busshållplatsen. Men för en månad sedan kunde Sveriges Radio Örebro berätta att markägaren inte alls tänkte släppa till någon mark och att det därför inte skulle bli någon gångväg.
– Då satte vi fart igen. Jag trodde att det här redan var på gång, men det var det inte så, säger Kristina Budfors. Nu har hon kallat till ett nytt möte i nästa vecka. Hon hoppas att markägaren inser att situationen måste lösas.

Nytt hopp för de boende
Anders Engdahl som bor med barn i området har fått nytt hopp.
– På ett eller annat sätt måste de ju lösa det. Förr eller senare händer det en riktig olycka här ute, säger Anders Engdahl.

Reporter Peter Bjurbo
peter.bjurbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista