Kamratstödjarna försvinner från Vivallaskolan

Vivallaskolan i Örebro blir av med sina Kamratstödjare till hösten. I fyra års tid har unga vuxna varit ett stöd för de elever som behövt det, men nu har skolnämnd nordväst beslutat att inte ge några pengar till projektet.
Projektet var ett samarbete mellan skolan, Örebrobostäder och den kristna församlingen Mötesplatsen, och lärare Pelle Warenmark säger att Kamratstödjarna gjort ett mycket bra arbete. Kamratstödjarna har hjälpt till med läxläsning och varit ett stöd för de elever som haft svårt att få kompisar på skolan. Barn med speciella behov ska inte drabbas av besparingarna, det har skolministern sagt, säger Pelle Warenmark, som menar att Vivallaskolan har ett elevunderlag som kräver extra stöd. Skolnämnd Nordost motiverar sitt beslut med att projektet inte är ett rent skolprojekt, att det saknas en utvärdering av projektet, och att nämnden måste spara pengar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".