Krånglig bussbiljett för unga

Problem med transporter hindrar många barn i länets kommuner från att ta sig till olika kulturevenemang. Det visar den undersökning om barnkultur som Sveriges Radio gjort. Åtta av Örebro läns tolv kommuner deltog i undersökningen.

Länstrafikens natur- och kulturkort är den biljett som barn och unga kan nyttja för att ta sig till natur- och kulturevenemagn gratis. Men tyvärr är kortet svårt att använda vid resor till kulturevenemang för barn eftersom det bland annat är begränsat till att användas bara vid vissa tider.

Enligt Regionförbundets utvecklingledare Kjell Ove Nordström, ska det bli bättre för nu ska nyttjandet av kortet undersökas. En sådan undersökning har aldrig gjorts under de år som kortet har funnits.
– Förhoppningen är att ta upp en diskussion om hur kortet kan bli bättre, säger Kjell Ove Nordström. Han hoppas också på en dialog med de som arrangerar kulturevenemang för barn för att eventuellt kunna påverka vilka evenemangens tidpunkt.

Reporter Anna Nyström
anna.nystrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".