Degerfors

Degerfors IF begär utökad borgen

Fotbollsklubben Degerfors IF begär nu en utökad borgen av Degerfors kommun för att klara ekonomin nästa år. I en ansökan till kommunen önskar DIF få en utökad kredit från dagens 600 000 kronor upp till 2,1 miljoner kronor och då krävs en kommunal borgen, enligt föreningens ansökan.

På grund av att laget i år åkte ur Superettan går det miste om bidrag från Svenska Fotbollförbundet på cirka fyra miljoner kronor. Föreningens ekonomi är också ansträngd på grund av minskade publiksiffror samtidigt som kostnader för A-laget har ökat något under säsongen som gick. I ansökan till kommunen understryker DIFs ordförande Lars-Erik Dahlin att klubben inte klarar sig utan den nu begära borgen. DIF har nu som målsättning att minska kostnaderna med 10 miljoner kronor, från 16 miljoner till 6, men att den omställningen tar lite tid och ”går inte att göra på en dag”, skriver DIF-ordföranden i brevet till kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".