Kopparbergs bryggeri anmäls

Kopparbergs Bryggeri har använt sig av otillåten reklam. Det menar Konsumentombudsmannen, KO, som nu anmält företaget till Marknadsdomstolen.

– Vi tycker självfallet att anmälan är felaktig, säger Peter Bronsman som är vd för Kopparbergs bryggeri. Han menar att de håller sig till de strikta regler som finns och tror att konsumentombudsmannen bara vill statuera ett exempel.

Bakgrunden är att bryggeriet på annonspelare utomhus gjort reklam för sina produkter. KO skriver i sin stämningsansökan att marknadsföringen inte har varit av det måttfulla slaget och att det på grund av det skulle strida mot alkohollagen.

KO yrkar att Marknadsdomstolen förbjuder bryggeriet att fortsätta med utomhusreklamen.

Kopparbergs Bryggeri har svarat att de anser att deras utomhusreklam ska ses som måttfull och därför har de rätt att fortsätta med annonseringen.

Marknadsföringskampanjen har genomförts på allmän plats i centrala Göteborg och reklampelarna har stått utanför Nya Ullevi i fem år, berättar vd Peter Bronsman.

– Vi tycker att de har fel och de tycker att vi har fel, så det är det som vi ska reda ut, sammanfattar han.

Reporter K-G Ekblom

karl-gunnar.ekblom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".