Proffsboxning mellan Åsa Sandell och Teresa Perozzi (arkivbild). Foto: Scanpix.
boxning

Proffsmatcher förlängs inte

Det blir inga längre matcher i svensk proffsboxning. Det beslutade Kampsportsdelagationen i Örebro i dag. Längre matcher skulle innebära en ökad risk för skador, står det i beslutet. Beslutet upprör Björn Rosengren, ordförande i Proffsboxningskommissionen och han säger att beslutet kommer överklagas.

Svenska Boxningsförbundet hade ansökt om att få arrangera matcher på upp till 36 minuter. I dag tillåts matcher på upp till tolv minuter och så ska det vara även i framtiden, enligt beslutet.
– Man skjuter möjligheterna i sank inom svensk proffsboxning, säger Björn Rosengren ordförande i Proffsboxningskommissionen som anser att beslutet är en förstärkning av att myndigheterna tar över ledningen inom idrotten.

Björn Rosengren vill istället se att idrotten under fullt ansvar ser till att man matchar på det sätt som går. Han säger också att man tillämpar olika regler för svensk proffsboxning och andra kampsporter som har längre matchlängder-
– Det är en alarmerande rättsäkerhets fråga och beslutet måste överklagas, säger Björn Rosengren.

Reporter K-G Ekblom
karl-gunnar.ekblom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".