Fick pengar av Rikspolisstyrelsen

En kvinnlig företagare i Örebro har fått drygt 5 000 kronor i skadestånd från Rikspolisstyrelsen. Det efter att polis krossade skyltfönstret i hennes butik, för att släcka ett brinnande ljus.

En polispatrull fick larm att det brann ett levande ljus nära gardinen i skyltfönstret och efter att på flera sätt försökt komma i kontakt med butiksinnehavaren, bland annat genom att knacka på entrédörren, ansåg poliserna det nödvändigt att krossa en ruta för att kunna komma in och släcka ljuset.

Det visade sig att kvinnan som äger butiken befann sig i övervåningen på lokalen och kom ned när hon hörde rutan krossas. Hon hade hört att det var någon som knackade, men trodde att det var ungdomar som busade och därför struntade hon i att öppna.

Rikspolisstyrelsen konstaterar att poliserna på plats inte gjorde något fel, men väljer ändå att ge kvinnan ersättning för den krossade rutan och förstörda varor i butiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".