Personalen möttes av en lapp på dörren. Foto: Anders Ekwing/SR.
Lindesberg

Oro bland personalen

Stämningen var samlad men dyster på verkstadsindustrin ArvinMeritor i Lindesberg som igår varslade ytterligare 99 anställda. 92 på kollektivsidan och sju tjänstemän. Under hösten har över 200 personer lämnat företaget, men det räcker alltså inte utan ytterligare ett hundratal måste gå.

Kjell Broman är montör på ArvinMeritor och han fick veta om varslet genom att det satt en lapp på dörren när han kom till jobbet. Men han blev inte förvånad. Han säger att det har talats om ytterligare neddagningar.

Många frågor till facket
Jerry Elvin är huvudskyddsombud för If Metall och han hade fullt upp att svara på frågor från oroliga anställda. De frågor han möts av är vad det senaste varslet innebär och många är oroliga för att de ska vara bland de som drabbas. Fackmedlemmarna har också frågor om när förhandlingana börjar. Jerry Elvin säger att han försöker serva sina medlemmar så gott det går.
– Det har varit fullt av frågor hela eftermiddagen, säger han.

”Alla är ganska tysta”
Truckföraren Veijo Kemppainen har jobbat på Arvin meritor sedan 1974. Han är inte orolig för sitt eget jobb om företaget går efter turordningen för han är bland de 25-30 äldsta på företaget.
– Alla är ganska tysta. Det är en mycket mycket mörk bild. Det är ingen som är glad på något sätt, säger Veijo Kemppainen.

Reporter Anders Ekwing
anders.ekwing@sr.se

Läs tidigare artikel om varslet i Lindesberg:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".