Rekordstort återbetalningskrav

Försäkringskassan kräver tillbaka drygt 560 000 kronor av en länsbo. Den 64-årige mannen har haft betydande inkomster samtidigt som han fått sjukersättning från försäkringskassan.

Den felaktiga ersättningen har mannen fått under åren 2004-2007.Den 64-årige mannen bor i en mindre kommun i Örebro län där han driver ett handelsbolag som gett honom betydande inkomster, enligt Försäkringskassan. Samtidigt har han fått full sjukersättning från Försäkringskassan och det är därför som de nu kräver honom på drygt 560 000 kronor, och det är ett av de största återbetalningskrav som Försäkringskassan i Örebro har ställt på någon. Det är sjukersättning som utgått mellan 1 januari 2004 och 31 juli 2007 som krävs tillbaka. Från och med augusti 2008 har mannens sjukersättning dragits in. Det hela upptäcktes vid en granskning som Försäkringskassan gjort på personer som har sjukersättning och samtidigt haft vita inkomster på minst 100 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".