Emhart varslar 38 i Örebro

Emhart Glass Sweden varslar totalt 61 anställda i Sverige om uppsägning. 23 tjänstemän varslas vid anläggningen i Sundsvall och ytterligare 38 tjänstemän och arbetare varslas i Örebro. Örebroanläggningen har 170 anställda.

Dessutom berörs ytterligare ett 30-tal personer i Sundsvall då tillfälligt anställda och inhyrd personal får lämna företaget. -Vi har under en tid märkt av en vikande orderingång. Det är en direkt följd av den finansiella krisen. Vi har kände oro för framtiden redan i höstas, men valde att avvakta i hopp om att nya order skulle strömma in, men våra förhoppningar har grusats. Beläggningen doppar rejält under april och maj, därför tvingas vi vidta den här åtgärden, säger Bertil Bjugård, vd för Emhart Sweden AB. Förhandlingar om neddragningarna kommer att inledas under denna vecka. Emhart Glass ingår i den schweiziska industrikoncernen Bucher Industries AG och tillverkar maskiner för glasförpackningsindustrin. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".