Mord på psykkliniken i Örebro

En 52-årig man är misstänkt för mord på en 70-årig medpatient på allmänpsykiatriska kliniken i Örebro. 52-åringen har erkänt. Händelsen är extremt ovanlig, säger Martin Flodin, chefsöverläkare för allmänpsykiatrin.

Det var på morgonen den 5 januari som den 52-åringe mannen angrep 70-åringen på en avdelning på allmänpsykiatriska kliniken i Örebro. Personal ingrep men den äldre mannen blev ändå svårt skadad och 52-åringen häktades för mordförsök. I lördags avled mannen och 52-åringen kommer nu begäras häktad för mord alternativt dråp. 52-åringen har erkänt. Enligt kommissarie Robert Hasslinger har angreppet med 52-åringens sjukdom att göra. Att det var just 70-åringen som angreps ska ha varit en slump. 52-åringen bedömdes inte vara farlig, säger chefsöverläkare Martin Flodin. Kliniken ska anmäla  händelsen till Socialstyrelsen och det ska även göras en så kallad händelseanalys med en extern utredare för att se om några rutiner behöver ändras på kliniken. Personalen har fått stöd av en särskild krisgrupp och ingen av dem misstänks för tjänstefel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".