Bedragare inför rätta i Örebro

En misstänkt bedragare från Mellansverige ställs inför rätta i Örebro tingsrätt under torsdagen. Mannen som är i 45-årsåldern har under fleras tid år lurat både sin sambo, sin före detta fru och en lång rad långivare och myndigheter.

Närmare 280 000 kronor har mannen försökt att komma över. Han är misstänkt för bland annat olaga hot, grovt bedrägeri och förskingring.

Den som utsatts mest för mannens bedrägliga beteende är hans före detta sambo. Hennes namn har han enligt åtalet skrivit under på en lång rad papper och på det viset lurat till sig banklån och krediter. Han har även skrivit under papper från Kronofogdemyndigheten med hennes namn.

Mannes före detta fru har också drabbats eftersom han har försökt att lura till sig ersättning för sjukresor i hennes namn.

Den misstänkte mannens försäkringsbolag fick en anmälan om stöld i hans källare på saker för 74 000 kronor, men någon inbrott verkar han inte ha varit utsatt för enligt åtalet. 

Mannen misstänkts också för att ha tagit pengar ur kassan på sitt jobb, och han har skickat falska fakturor och inte redovisat inkomsterna ordentligt. Även mannens hyresvärd är lurad på pengar, enligt åtalet.

Under torsdagen inleds rättegången mot mannen och den pågår i sex dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".