Näringsminister Maud Olofsson och finansminister Anders Borg Foto:Mats Andersson Scanpix

Regeringens krispaket

Regeringen presenterade idag ett nytt krispaket för att möta lågkonjuknkturen. Man ger möjlighet till mindre företag att få göra uppskov med löneskatter, något som välkomnas av företag med tom kassakista.

Det blev inga nya pengar till kommun och landsting. Socialdemokraterna är besvikna och menar att arbetslösheten nu kommer att öka då offentliga sektorn kommer att få göra sig av med anställda. I Örebro län har flera kommuner berättat att skatteinkomsterna har minskat markant, Ljusnarsbergs kommun ska exempelvis spara 7-8 miljoner kronor, Eva-leena Johansson, socialdemokrat hade önskat åtminstone en signal om bättre statsbidrag,

-Nu får vi fortsätta med oron och besparingskarusellen, det ser hopplöst ut för oss, menar hon.

Moderaterna i Landstinget håller med om att det är rätt att vänta med höjda statsbidrag, vi får se hur lågkonjunkturen påverkar oss, menar oppositionsrådet Kent Persson. Dessutom skulle höjda statsbidrag bara ge en bråkdel av dom 210 miljoner kronor landstinget behöver dra in fram till år 2010 hävdar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".