Föräldrar döms för hot mot dotter

Föräldrarna till en 16-årig flicka i Örebro döms för grovt vapenbrott, olaga hot och grov fridskränkning. Pappan döms till ett års fängelse medan mamman får villkorlig dom med samhällstjänst på 140 timmar.

Enligt åklagaren har pappan hotat flickan till livet bland annat genom att visa en pistol som han sa sig vara beredd att använda.

Mamman har enligt åtalet misshandlat och kränkt sin dotter, något som hon till viss del erkänt, men säger att hon blivit provocerad av dottern.

Bakgrunden till konflikten ska ha varit att föräldrarna bland annat varit missnöjda med att dotterns kompisar hade ”fel” religion.

Familjen har gått igenom flickans mobiltelefon för att se vilka hon har kontakt med. Pappan ska ha visat upp en pistol som han sa sig vara beredd att använda för att döda. Han sa inte vem han i så fall skulle döda, men flickan blev rädd att hennes väninna som är av en annan religion skulle råka illa ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".