Vretstorp

Anmälan fanns om självmordsrisk

Det fanns redan en anmälan hos polisen i Skåne om att de två personer som misstänks för att avsiktligt kört in i en lastbil på E20 vid avfarten till Vretstorp tänkte ta livet av sig. De uppgifterna släpper polisen i Örebro län i ett pressmeddelande på tisdagen.

Vi har tidigare berättat om det unga Skåneparet som frontalkrockade med en lastbil på E20 utanför Laxå för en vecka sedan. Polisen har sedan tidigare haft teorier om att olyckan var avsiktlig. Nu har alltså fler uppgifter kommit fram som stärker teorin om att det handlade om självmord.

Det är kommissarie Per Bergren vid polisen i Hallsberg och som utreder olyckan som berättar att kollegorna i Skåne redan kvällen innan dödsolyckan tagit emot en anmälan från en person som varit i kontakt med mannen i paret. Mannen hade då berättat för anmälaren att han hade för avsikt att frontalkrocka med en lastbil och att det var ett gemensamt beslut tillsammans med flickvännen.

De här uppgifterna är alltså något som polisens utredare i Hallsberg fått fram först när man lyckats konstatera var bilen kom ifrån och efter att de två ungdomarna identifieras.

Den chaufför som krockade med ungdomarna gjorde vad han kunde för att undvika olyckan. Han chockades och är heller inte misstänkt för något brott enligt polisen.

Reporter Jens Tisbo
jens.tisbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".