Arkivbild: Cornelius Poppe/Scanpix Norge

Mer vintertrav i Örebro

Nu står det klart att Travbanan i Örebro får fortsätta arrangera tävlingar året runt. Örebrotravet hör till de tolv banor i landet som klassas som ”året-runt-banor” med 35 till 80 tävlingsdagar per år.

Beskedet innebär att det kommer bli mer vintertävlingar på Örebrotravet säger travbanechefen i Örebro, Björn Andersson.

STC och ATG presenterade under torsdagen en ny indelning av landets travbanor och för flera av Sveriges 33 banor innebar det att antalet tävlingsdagar begränsades.

Lindesbergsbanan klassas numera som en så kallad ”säsongsbana”, som endast ska hålla öppet mellan 15 april och 15 oktober.

STC:s ordförande Patrik Sandin säger i ett pressmeddelande att med den nya modellen utnyttjas travets anläggningar och organisation mer effektivt.

– Vi tydliggör banornas roller, frigör ytterligare medel till de aktiva och kan även styra framtida investeringsbehov på ett riktat sätt och det här skapar resurser för en nödvändig offensiv satsning för svensk travsport, skriver han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista