örebro

Fick inte gehör hos Länsrätten

Örebropolitikern Elisabeth Hammar får avslag på sin överklagan till Länsrätten när det gäller hur arbetslöshetskassan Sea handlagt hennes ärende.

Länsrätten ger a-kassan stöd i sin bedömning att hennes förtroendeuppdrag ska räknas som deltidsarbete och att hon därför inte har rätt till någon ersättning.
Elisabeth Hammar är överraskad över domen:
- Jag blev förvånad måste jag säga, för jag tycker att den är väldigt tunn och ologisk.

Enligt Elisabeth Hammar har Länsrätten hanterat hennes ärende med vänster hand. I domen hänvisas knappast alls tillbaka till de överklaganden och inlägg som tidigare är gjorda i ärendet, och det är hon besviken över.

Hon hade hoppats på att rätten skulle se det orimliga, som hon tycker, i att hennes politiska förtroendeuppdrag betraktas som deltidsarbete, trots att det bara handlar om sju procents sysselsättning.
Eftersom hon räknas som deltidsarbetande får hon efter 75 dagar som arbetslös ingen ersättning alls från sin a-kassa och det är det här hon har klagat på. Men nu får alltså a-kassan stöd av Länsrätten.

Efter viss tvekan har Elisabeth Hammar nu bestämt sig för att överklaga domen till Kammarrätten.

- Ja, jag måste göra det iallafall, för det resonemang som min a-kassa har haft är helt bort i tok. När Länsrätten inte har tagit det på större allvar eller skrivit en tydligare dom så känner jag att då måste jag gå vidare. Annars skulle jag må dåligt själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista