Outo Kumpu i Degerfors. Foto: Gabriel Stenström/SR.
Degerfors

Klarar sig från varsel

(uppdaterat 16:08)
Degerfors Jernverk berörs inte av de neddragningar om stålkoncernen Outokumpu aviserat på tisdagen. Vi har tidigare berättat att Outokumpu drar ner produktionen och genomför både tillfälliga permitteringar och permanenta uppsägningar i flera länder. Däremot får de anställda ledigt på fredagar.

Företaget förändrar nu skiftgången och det innebär bland annat att de som jobbar dagskiftet jobbar från måndag till torsdag - och är lediga på fredagen, enligt information från Metallklubben på företaget.

I Degerfors varslades närmare 100 anställda om uppsägning i december. Men tisdagens varsel berör alltså inte Degerfors. Däremot drabbas Storfors, Molkom, Eskilstuna och Örnsköldsvik.

Totalt kommer 525 anställda behöva lämna företaget i Sverige. Förhandlingarna efter varslet i Degerfors i december är ännu inte klara utan pågår fortfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista