Akuten kan få mer personal

Nu kan det bli personalförstärkningar på den hårt belastade akutmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro. Men i så fall måste resurserna tas från andra avdelningar på sjukhuset.

Arbetsmiljöverket har gjort flera inspektioner på mottagningen och efter den senaste betonar Helene Sandberg på Arbetsmiljöverket i Örebro att situationen är allvarlig.

- Och det är inte rimligt, säger Helene Sandberg om arbetsbelastningen på akutens personal.

Mats Björeman, chef för det medicinområde som akuten ingår i, säger att de nu tittar på en lösning på problemet och inom en eller ett par veckor ska de presentera vad de kommit fram till. En lösning kan då vara att akuten får en personalförstärkning, men då måste resurser tas från andra avdelningar på sjukhuset, säger han.

- Det handlar om ständiga prioriteringar, säger Mats Björeman

SR Örebro har tidigare rapporterat om en hög arbetsbelastning där och Helene Sandberg på Arbetsmiljöverket i Örebro berättar om en personal som mår dåligt, har ont i magen inför att de ska gå på ett arbetspass och att de i vissa fall får hjärtklappning på grund av jobbet. - 

Personalen på akuten har varit noggranna med att dokumentera med hur de har det på jobbet. Där redovisas hur många gånger personalen inte har haft tid att ta ut raster och när de gått in och jobbat fast det är deras lediga dag enligt schemat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista