Örebro

Fler reser med flexbussarna

Fler och fler väljer att resa med länstrafikens flexbussar. Därför utökar länstrafiken turerna och kör även i helgtrafik. Flextrafiken har varit igång i Örebro sedan augusti förra året. Den är till för färdtjänstberättigade och för resenärer över 65 år.

Flextrafiken består av mindre, smidigare bussar utan fast linjenät som resenären beställer i förväg och som hämtar upp vid så kallade flexpunkter.
I början var intresset svalt från resenärernas sida. Men nu när trafiken varit igång ett par månader ökar antalet resenärer sakta men säkert till ungefär 140 resenärer i veckan. Och det är på resenärernas begäran som bussarna nu också utökar sina turer och kör längre dagar, stannar på fler flexpunkter och i lördags började bussarna även gå i helgtrafik.

Idag är det ungefär 140 resenärer i veckan som väljer att åka med flexbussarna. Trots att antalet resenärer ökat når flextrafiken fortfarande inte helt upp till Örebro kommuns målsättning med 2 000 resenärer per månad. Men det oroar inte Bo Fredriksson, ansvarig för stads- och kollektivtrafiken i Örebro kommun. Han tror att målet med 2 000 resenärer per månad kommer vara uppnått innan sommaren.

Matilda Mattisson
matilda.mattisson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista