Multiarena som den är planerad vid Gustavsvik i Örebro. Ritning:White Arkitekter

Många oklarheter kring multiarenan

Under torsdagen avslöjades planerna på flera, nya sportarenor vid Gustavsvik i Örebro. Men mycket är ännu oklart kring bygget, och i förslaget till ny översiktsplan för kommunen, så finns inte arenorna med.

Anita Iversen arbetar på Örebro kommun som projektledare för den nya översiktsplanen och hon menar att det inte finns obegränsat med utrymme där det nu planeras för travbana, ishallar och lokaler för bland annat friidrott.

– Och det måste man ta hänsyn till och utreda, menar Anita Iversen.

Planerna på nya arenor nära Gustavsvik är ännu i ett tidigt skede, men från initiativtagarna på Örebrotravet, så är det förstås positiva tongångar.

Travets ordförande Arne Jansson säger att den stora fördelen med det här projektet är att fler intressenter samsas på samma område och i arenor som ligger i nära anslutning till varandra.

– Det här kan bli något som örebroarna ska vara stolta över, säger han.

Även kommunalrådet Staffan Werme (FP) tycker att det är en ”intressant idé”, med föreningar som samverkar kring nya arenor och att det då i huvudsak sker i privat regi, utan att det ska behöva kosta kommunen något.

Men precis som kommunalrådet Fredrik Persson (MP), ser Staffan Werme att den tänkta placeringen av arenorna söder om Gustavsvik kan ge upphov till intressekonflikter. Men Werme säger att han i det här fallet helst vill fokusera på möjligheterna, inte på problemen.

Staffan Werme och Fredrik Persson kommer inom kort att ha ett nytt möte med den grupp som står bakom planerna på arenorna vid Gustavsvik.

Och i förslaget till ny översiktsplan, så lyfts området fram som viktig för örebroarnas fritid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".