Polisinsats mot beväpnad våldsman

En 27-årig man i Nora misshandlade under lördagskvällen sin mamma och vägrade senare följa med polisen när han skulle hämtas till förhör. Efter tre timmars dödläge bröt sig polisen till slut in i den beväpnade mannens bostad.

Klockan 17.42 slog kvinnan larm om att hon misshandlats av sin son i hennes bostad, men att hon har kunnat ta sig därifrån.

Polisen lokaliserar sonen, som befinner sig i sin egen bostad en bit därifrån. När han uppmanas följa med till förhör angående misshandeln visar han att han har en kniv och låser in sig i lägenheten.

Efter flera timmars resultatlösa försök att få 27-åringen att överlämna sig självmant, tar sig poliserna in i bostaden och griper honom. Bostaden var då sönderslagen.

27-åringen har förts sjukhus för akut psykiatrisk vård. Mamman togs omhand för sina skador men kunde senare under kvällen lämna sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".