östernärke

54 tvingas sluta vid Lithells

Nu är förhandlingarna klara efter varslet vid Lithells fabrik i Sköllersta. 50 fast anställda kommer att lämna företaget. Dessutom slutar 4 visstidsanställda när deras kontraktstid går ut. Det berättar Christer Åberg, vd för Atria Scandinavia som äger Lithells i Sköllersta.

Det var i januari som varslet vid Lithells kom. Hela koncernen varlsade 100 tjänster om uppsägning, varav 50 i Sköllersta. Av de 50 är det 17 som slutar frivilligt. Majoriteten av dem var nära pension och har tackat ja till en pensionslösning från företaget. De 17 som slutar frivilligt lämnar fabriken under våren.
– Övriga 33 som sägs upp får jobba över sommaren och slutar den sista augusti. Det berättar Christer Åberg, vd för Atria Scandinavia som äger Lithells i Sköllersta.

Förutom de 50 som sägs upp så får 4 visstidsanställda lämna fabriken i och med att deras krontraktstid går ut. I dagsläget jobbar 360 personer på Lithells. När 50 lämnat företaget är det 310 kvar vid korvtillverkaren i Sköllersta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".