Peter Carlsson Bild: Hällefors Kommun
Hällefors

Peter Carlsson sitter kvar

Kommunstyrelsens ordförande i Hällefors, Socialdemokraten Peter Carlsson, kommer att stanna kvar på sin post. För en vecka sedan hotade Carlsson att hoppa av uppdraget sedan partikollegan Monica Ericsson röstat med oppositionen i en fråga i kommunstyrelsen, men nu har han alltså bestämt sig för att ta tillbaka sitt hot.

- Det har varit ett antal turbulenta dagar, men jag känner mig stärkt nu att fortsätta uppdraget, säger Peter Carlsson.
Det som stärkt honom är bland annat det stöd han fått från partikollegor, och även från folk på gatan.
- Jag har fått ett antal spontana kontakter från mannen och kvinnan på gatan som har sagt att inte ska du ge upp för en sådan här sak.

Det som fick Peter Carlsson att hota med avgång rör det omtvistade pensionsavtalet mellan kommunen och kommunchefen Lars-Göran Loré.
Avtalet överklagades av en kommuninvånare och länsrätten begärde ett yttrande från kommunen.


När yttrandet skulle behandlas i kommunstyrelsen röstade Socialdemokraten Monica Eriksson med oppositionen för en återremiss av yttrandet. Att Monica Eriksson röstade med oppositionen fick Peter Carlsson att hota med avgång.


Han säger sig nu inte ha ställt några krav för att stanna kvar på sin post och tycker att frågan är utagerad.
- Ja, det tycker jag. Nu behöver vi jobba med budgeten 2010 och 2011, det är långt värre. Sedan februari i fjol har våra intäkter minskat med 19 miljoner och det är mycket viktigare frågor, faktiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".