Misshandlade kvinnor får dålig hjälp

Fler kommuner i Örebro län saknar handlingsplaner för kvinnor som utsatts för våld. Det här trots att den nya socialtjänstlagen som kom för 5 år sedan säger att kvinnor som utsatts för våld eller andra övergrepp i hemmet särskilt ska beaktas.
På kvinnosjouren i Örebo är man kritisk till att kommunerna inte har någon plan för att ta hand om dessa kvinnor. Många kvinnor tvingas istället att kontakta kvinnojouren efterom de inte får hjälp i sin kommun. Ljusnarsberg är en av de kommuner som inte har någon plan för att ta hand om misshandlade kvinnor men Nell Andreasson, tillförordnad chef på individ -och familjeomsorgen säger att socialtjänsten sällan möter misshandlande kvinnor men säger samtidigt att de kvinnor de träffar får ett bra bemötande. Det är något som man på kvinnosjouren alltså inte kan hålla med om eftersom många kvinnor vänder sig till dem istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".