Inflyttning igen efter branden i Laxå

De flesta av de boende på Flyktingförläggningen får flytta in i huset igen redan i eftermiddag. Tre lägenheter är så skadade att de inte går att bo i. De familjerna har istället fått nya lägenheter, en i Askersund och två i Laxå.
Branden igår eftermiddag var häftig, men brandmännen lyckades rädda alla ur det brinnande huset, och bara en person fördes till sjukhus med rökskador. Två tredjedelar av vinden eldhärjades av branden, som startade i en lägenhet. Ett hundratals personer blev tillfälligt bostadslösa, och fick tillbringa natten på vandrarhem och på ett servicehus. Polisen kommer inte att göra någon teknisk undersökning idag. Polisens presstalesman Göran Gunnarsson säger att det fortfarande är för varmt i lägenheten för att man ska kunna genomföra en undersökning. Han ser heller ingen anledning till brådska med underökningen. Troligtvis kommer den att ske på måndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".