Arkivbild: Johan Främst/Scanpix
Villingsberg

Kör fyrhjuling trots skjutövning

Förare av terrängmotorcyklar utsätter sig för livsfara när de kör på Villingsbergs skjutfält utanför Karlskoga. De kör trots att Försvarsmakten har stängt av området på grund av skjutövningar.

Försvarsmaktens Ulf Hane, chef för skjutfältet i Villingsberg, menar att det saknas respekt för de avspärrningar som sätts upp i samband med skjutningar.

Lyckligtvis så har ingen person skadats i samband med dessa terrängkörningar, men Ulf Hane understryker att det är livsfarligt att befinna sig inom avlyst område.

Enligt Anders Björklund, informationschef på Karlskoga kommun, så har det inträffat tillbud i samband med terrängkörningar på skjutfältet och det finns polisanmälningar gjorda om de otillåtna körningarna.

Förutom att förarna utsätter sig för livsfara när de kör på avlyst område, så bryter förarna också mot terrängskörningslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".