Pia Sundhage ger ut bok

Under hela sitt liv har USA:s svenska förbundskapten Pia Sundhage, 49, skrivit dagbok. Nu ska hennes skrivande presenteras i en bok. 
- Vi håller just nu på och sammanställer allt, jag och Elisabeth Sohlin. Det blir hon som skriver och jag bidrar med mina dagböcker, berättar Sundhage.

Sundhage, som i fjol förde USA till OS-guld, berättar att boken beräknas komma ut i mars nästa år.

- Jag hoppas att fotbollsspelare och andra idrottsutövare kommer att gilla boken. Den vänder sig också till ledare och tränare som kanske får lite hjälp på vägen, säger hon.

Boken kommer även att ges ut på engelska. Det var en anledning till att förhandlingarna om hennes nya kontrakt med det amerikanska fotbollsförbundet drog ut på tiden.

Sundhage har spelat 146 landskamper och tagit VM-brons, EM-guld, två EM-silver, samt EM-brons. Hon har varit förbundskapten för Sveriges ungdomslandslag, varit tränare i Sverige och i USA samt assisterande förbundskapten i Kina innan hon februari 2007 tog över USA:s damlandslag.

Annika Sörenstams tränare och mentor, Pia Nilsson, är en annan svensk framgångsrik kvinnlig idrottsledare som skrivit böcker.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista