Lovar ingripa mot hundägare

Polisen är nu på väg att ingripa mot den örebroare som först dömts till fängelse för att han använt sin hund för att attackera en annan person, men som nu enligt flera vittnen struntar i att ha sin hund kopplad i väntan på att han ska avtjäna sitt straff.

Det säger Torbjörn Carlson, informationschef på polisen i Örebro

Som vi rapporterat tidigare tycker flera hundägare i Örebro att polisen borde omhänderta hunden. Något polisen inte gjort, trots att det finns ett kommunalt koppelkrav i Örebro och trots att mannen dömts till att han måste ha munkorg på sin hund, något han heller inte har enligt vittnena.

Men nu kan en lösning vara på gång, säger Torbjörn Carlson örebropolisens informationschef:

- Det är en utredning i stort sett klar runt den här mannens hundägande. Vi har nu - i dag, faktiskt - en tillfredsställande lösning för både hundägaren och oss. Vi följer upp det i nästa vecka, säger Torbjörn Carlson.

- Vi har inga möjligheter att i varje enskilt fall övervaka. Däremot om någonting händer, om någon blir biten, en hund anfaller och så vidare, då har vi möjlighet att agera, fortsätter Torbjörn Carlson.

Men måste det gå så långt att en person blir biten?

- Nej, egentligen inte. Naturligtvis kan vi utfärda någon form av påföljd för att man bryter mot den lokala ordningsskriften.

Tidigare nyheter:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".