Norra bro

Eftersläckningsarbeten efter storbrand

Explosionsrisken är avvärjd på företaget ORY i Norra Bro, där det på måndagen utbröt en kraftig brand på den mekaniska verkstaden. Platschefen Ingemar Hermansson är lättad att all personal snabbt kom ur lokalerna.

Det var vid 13.30-tiden som branden utbröt. I industrilokalen fanns bland annat gasflaskor av olika slag, och explosionsrisken var därför stor. Det fanns anställda inne i byggnaden, men enligt inre befäl på Nerikes Brandkår, kunde de anställda relativt snabbt ta sig ur lokalen.  

ORY-verken som bygger lastfordon har 25 anställda. Det var måleriet som brann, och som nu i stort sett är helt nerbrunnet. Måleriet var en mycket vital del av verksamheten, säger platschef Ingemar Hermansson.

- Det här var otroligt olyckligt eftersom vi har mycket att göra. 
Eftersom hela måleriet försvinner i branden kommer det att bli stora störningar i produktionen, enligt Ingemar Hermansson.

Branden var kraftig och den höga rökpelaren syntes troligen över hela Örebro. Ingemar Hermansson har sina misstankar om vad som kan ha orsakat branden men vill inte föregå den brandutredning som ska göras på platsen.

En timme efter att branden bröt ut hade brandmännen lyckats ta ut de gasflaskor som fanns inne i lokalen. Därmed kunde man eliminera risken för explosion, enligt inre brandbefäl. 

Vid 15-tiden var läget stabilt. Branden hade begränsats till den byggnad där den startade. Och vid sidan av de eftersläckningsarbeten som pågick fortfarande arbetade brandmännen med att minska följdskadorna.

26 brandmän från fyra olika brandkårer fanns på plats vid branden.  

Vid 18-tiden på måndagen pågick fortfarande eftersläckningsarbeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista