(Arkivbild) Marcus Birro

Länsteatern kör utan Birro

Ledningen för Länsteatern i Örebro beslutade på måndagen att avsluta samarbetet med Marcus Birro om det manus han lämnat om fotbollspelaren Martin Bengtssons liv.

Länsteatern ska anlita en ny dramatiker och det namnet blir klart inom kort, säger teaterns produktions- och planeringschef Kerstin Lundmark.

-Vi ska göra den här uppsättningen med en annan dramatiker än Marcus Birro, vem det är kan jag inte säga just nu, vi ska kontakta den personen först.

Länsteatern i Örebro och Marcus Birro hade kommit överens om ett kontrakt där han skulle leverera ett manus till teatern. Det har han också gjort. Och enligt Marcus Birro har däremot Länsteatern inte visat intresse för att föra någon dialog med honom. 
Men de uppgifterna tillbakavisar Kerstin Lundmark:
-Vi har haft en dialog under hela resans gång, vid flera tillfällen på olika sätt. 

Hon anser att Marcus Birro inte lyssnat på den kritik som teatern vid flera gånger framfört om hans manus. 
-Vi tycker att det är väldigt tråkigt att manuset ser ut som det gör när det väl kom, och att det har blivit så här. Det är inte vår önskan att man ska avsluta ett samarbete på det här viset.

Om Marcus Birro nöjer sig med den ersättning som överenskommits kommer inte Länsteatern att gå vidare, tillägger Kerstin Lundmark.
Hon tror att premiärdatum 18 september kommer att kunna stå kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".