1 av 2
Elisabeth Parker, rektor på förskolan i Ekeby-Almby. Foto K-G Ekblom / SR Örebro
2 av 2

Lång kö till försenat dagis

I höstas blev de lovade fler dagisplatser i Ekeby-Almby strax utanför Örebro. Men ännu har ingen nytt dagis kommit på plats och under tiden står många barn i kö för att få börja på förskolan.

Över 50 barn står idag i kö till förskolan i Ekeby-Almby utanför Örebro. Men den planerade, tillfälliga dagispaviljongen i området dröjer. En paviljong som ska ge 30-40 nya platser. 

Utöver de 50 barn som står i kö för en dagisplats i Ekeby-Almby, väntar ytterligare ett 50-tal barn, som idag har plats på ett annat dagis, på att få ”flytta hem” till förskolan i Ekeby-Almby.

Tomten är redan förberedd för bygget, men än så länge är det bara en platt grusplan, där några ledningar sticker upp ur marken.

Kommunfastigheter som ska ställa paviljongen på plats, väntar på besked från Stadsbyggnadskontoret och under tiden står många barn i kö för att få börja på förskolan.

Reporter
K-G Ekblom
019 - 19 20 00
karl-gunnar.ekblom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".