Karlskoga

Hälften av lekplatserna farliga

Ungefär hälften av lekplatserna i Karlskoga har fel som kan medföra risk för allvarliga skador. Mikael magnusson som är arbetsledare på gatu- och parkkontoret i Karlskoga säger att det är mycket underhåll som behöver göras. Lekplatserna har blivit eftersatta.

I vissa fall handlar det om mindre reparationer och underhållsarbete. I andra fall är det mer omfattande ombyggnationer och nybyggen som behöver göras. Mikael Magnusson säger att alla barn ska ha tillträde till alla delar av lekplatsen vilket innebär att även de lekanordningar som föredras av de lite äldre barnen måste anpassas så de blir säkra även för de minsta. Karlskoga kommun planerar att riva två till tre lekplatser under de närmaste åren. Men enligt Mikael Magnusson så beror det på att de står tomma. De kan komma att ersättas av nya lekplatser men då ska de byggas där behoven är större.
Kommunen satsar en halv miljon på att rusta upp lekplatserna i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".