Kumla

18 döda katter i hus

En hus fullt med döda katter. Det var vad som mötte Länstyrelsens djurskyddsinspektör Charlotte Fredriksson när hon besökte en fastighet utanför Kumla i början av månaden.

-Det var ett rent rutinärende, berättar Charlotte Fredriksson som fått det överflyttat från Kumla kommun efter att djurskyddet i början av året omorganiserats.

Mannen som ägde katterna hade anmodats att veterinärbesikta dom och se till att det fanns kattlådor i huset. Men synen som mötte henne var någon helt annan.

-Det var först när jag tittade in genom fönstren som jag förstod att det inte stod rätt till säger hon till Radio Örebro. Huset var fullt av bråte och smuts. Dom två katter som syntes i fönstret kunde inte vara orsak till allt det ingrodda säger hon. Efter att polis tillkallats gick man in i huset och hittade sammanlagt 18 döda katter i bostaden. Den som äger huset, en man i sextioårsåldern var däremot inte hemma.

Dom två katter som levde var så förvildade att dom fick avlivas. Polisen har nu upprättat en egen anmälan och ska utreda om mannen gjort sig skyldig till djurplågeri .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".