Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kanin populärare påskmat

Publicerat lördag 11 april 2009 kl 13.01
Foto: Lovisa Gelin/SR

Kaninkött blir allt vanligare på de svenska middagsborden. Störst är efterfrågan kring påsk, rapporterar Sveriges Radio Östergötland.

- Vi har sett de sista två-tre åren att det har ökat markant och det kommer att öka ännu mer, det är vi övertygade om, säger Gösta Johnsson som sitter i Sveriges kaninproducentförening till radion.

Årligen slaktas omkring 300 000 kaniner i Sverige. Några av dem kommer från kaninuppfödaren Britt Levander. Hon förklarar kaninens popularitet på påskbordet med dess likhet till påskharen:

- De kallar ju det för påskhare så att jag tror att det är därigenom att det blir en påskkanin i stället, säger hon till radion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".