Gunnar Andersson, ordförande i tekniska nämnden i Örebro. Foto Marie Hansson
Örebro

Trafikmiljön i Sörby granskas

Trafikmiljön i bostadsområdet Sörbyängen i Örebro ska ses över, det konstaterar tekniska nämndens ordförande, moderaten Gunnar Andersson som var på plats en tidig morgon och studerade hur folk kör längs barnens skolvägar. Han menar att det stundtals är en otrygg miljö.

I många år har föräldrar på Sörbyängen påtalat hur farliga skolvägarna är i området, nu när kommunens folk varit på plats har tjänstemännen fått i uppdrag att hitta åtgärder. Hastigheten går att dämpa genom att till exempel flytta ihop farthinder lite tätare, kommunen ska också fixa fram mobila hastighetsmätare till Studievägen som signalerar om man kör för fort. Ett annat förslag är att anlägga busshållplatser så att bilar inte kan köra förbi när bussen hämtar och lämnar passagerare. Men ett övergångsställe med grön gubbe är mera tveksamt menar moderaten Gunnar Andersson, eftersom trafiksignaler är förhållandevis dyra.

marie.hansson@sr.se

019-19 20 46

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".