Örebro

Kräver bättre ishall för sponsorerna

Att Örebro hockey nu är klara för spel i Allsvenskan gör att klubben vill att kommunen gör akuta förbättringar av ishallen i Örebro.

Örebro Hockey räknar med mycket mer publik när motståndarna i höst blir lag som Leksand, AIK och Bofors. Då är en viktig del att sponsorerna får det bättre, säger Mikael Fahlander, ordförande för Örebro Hockey.

- I dag när sponsorerna kommer ner kan de erbjudas en korv med bröd eller hamburgare, och en kall sittplats, berättar Mikael Fahlander.

- Det måste finnas en arena så de kan arbeta med sina kunder, arbeta med sina anställda och kunna utnyttja hallen som mötesplats. Det är ju så det fungerar i övriga Sverige, både i Elitserien och Allsvenskan. Få valuta för pengarna helt enkelt, fortsätter Mikael Fahlander.

Örebro hockey tycker egentligen inte att ishallen räcker till för allsvensk ishockey. Därför är klubben är en av de drivande aktörerna till att bygga en helt ny multiarena i stan - kanske vid Gustavsvik - ett projekt som kommunen är positiva till.

Kommunalrådet Staffan Werme håller med Örebro hockey om att det i väntan på en ny arena krävs snabba förbättringar av den nuvarande ishallen - framför allt för sponsorernas skull. Men han lämnar inga löften om hur mycket kommunen ska satsa.

- Kommunen har ju egentligen inget ansvar för detta, men vi måste ju tillsammans med ÖHC och Örebroporten fundera på hur vi kan anpassa det här till den rådande situationen, säger Staffan Werme.

- Som jag ser det handlar det till exempel om att kunna se till så att man får lite avskilda platser till exempel för sponsorerna, att man får möjlighet till biutrymmen där man kan servera en bit mat, fortsätter Staffan Werme.

- Det som vi gör nu är att vi gör en allmän uppfräschning av hallen och se till att det blir bättre omklädningsrum och liknande. Det är bara första steget på en längre resa, säger Staffan Werme.

Jens Tisbo
jens.tisbo@sr.se

Tidigare nyhet: