Kilsbergsaktörer oroade

Ovissheten om konstnön i Kilsbergen oroar nu Garphyttans IF som ansvarar för längdskidspåren i Ånnaboda. Som SR Örebro berättade på fredagen ser länsstyrelsen inga möjligheter för Örebro kommun att ta vatten till konstsnö på lagligt vis under den kommande vintern, något som skulle kunna stänga den alpina anläggningen Storstenshöjden.

Det är också ett besked som bekymrar Torgny Lennartsson, driftsansvarig för längdspåren i Kilsbergen.

Garphyttans IF har de senaste två vintrarna ansvarat för längdskidspåren i Ånnaboda. Till ett av spåren, det så kallade betalspåret, används konstsnö och det lockar allt fler skidåkare.

För Garphyttans IF räcker egentligen den vattenmängd som får tas från Ånnabodasjön. Men enligt Torgny Lennartsson behöver vattendomen ändå göras om för att vattnet ska få användas till längdskidspåret, så nu vet han inte hur det ska bli till vintern.

För kommunens konferensanläggning i Ånnaboda står utförsåkare och längdåkare för en mindre del av omsättningen, men anläggningens VD Rose-Marie Johansson säger att anläggningen ändå skulle påverkas om det inte blir någon konstsnö i vinter.

Reporter
Gabriel Stenström
019-192000
gabriel.stenstrom@sr.se