Thomas Doxryd, (S) kommunalråd i Hallsberg. Foto: Stefan Ubbesen
hallsberg

Volvos varsel oroar kommunen

Volvos varsel av 50 tjänstemän på Volvo CE i Hallsberg var ett dystert besked, men inte oväntat. Kommunalrådet Thomas Doxryd (S) är bekymrad samtidigt som han menar att situationen är bättre idag än för en vecka sedan. 

Volvo varslade på onsdagen drygt 1500 anställda vid 8 anläggningar. I Hallsberg är det 50 av de 135 tjänstemännen vid Construction Equipment som varslas.
Kommunalrådet Thomas Doxryd (S) tycker att beskedet är bekymmersamt, trots att det inte är helt oväntat.
-Precis som jag har sagt med övriga varslen så måste man se att det finns en människa bakom de här varslen, som kommer att få problem med sin dagliga livsföring, och det är bekymmersamt.

Samtidigt vill han påpeka att situationen har blivit något bättre. Samma dag fick kommunen besked om stöd från Europeiska socialfonden.  Det stödet ges för att kommunen ska kunna hjälpa företag med kompetensförsörjning.
-Det här kan ju ge en möjlighet att åtminstone skaffa en marknad för vikarier på lite tekniska tjänster och lite annat.

Men Tomas Doxryd är ändå oroad för framtiden.
-Volvo har varit vår största arbetsgivare, man hade all time high på 816 anställda. Nu är man nere på strax över 300. Så visst påverkar det här Hallsbergs kommun och den samhällsbild vi har.

Läs även:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".