Åkare från KK Lutz. Foto:KK Lutz

Kontsåkare behöver is året runt

Konståkare i Örebro län kämpar i motvind när det gäller att hitta is att träna på. Så här års finns ingen is i Örebro att träna på och Rosanna Soufizadeh från Örebro är en av de bästa konståkarna i Sverige, hon åker från Örebro till Uppsala för att träna.

Rosanna Soufizadeh är 17 år, och en av Sveriges bästa konståkare i sin ålder. Men nu när hockeyn och bandyn har spelat färdigt för i år, finns det ingen is att träna på för henne eller de andra cirka 100 aktiva som tävlar i konståkning i Örebro.

Till nästa säsong startar dessutom en elitserie i konståkning, så Konståkningsklubben Lutz’ tränare Martin Sunesson tycker att Örebro ska satsa på en speciell konståkningshall.

Konståkningsklubben Lutz skickar i dagarna ett brev till kommunen där man berättar om sina önskemål. På kommunen är man väl medveten om behovet av mer is och till nästa säsong kommer bandyhallen att få tak, och hockeyarenen kommer att fixas till så att den blir tätare och håller värmen bättre.

Lars Johansson, centerpartistisk ordförande i Örebros fritids- och turistnämnd, medger att konståkningen fått komma i andra hand efter hockey och bandy, och lovar att situationen för konståkarna ska bli bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".