Carina Hertzberg, operativ chef och Dan Persson, länspolismästare i Värmland. Foto: Johanna Bergström

Razzia mot Hells Angels

Polisen gjorde i morse en razzia mot mc-gänget Hells Angels. Fem personer med anknytning till Örebro län har gripits. Två av de sammanlagt 16 gripna greps i Örebro län. En stor del av övriga gripna kommer från Värmland.

De gripna misstänks för grov ekonomisk brottslighet, enligt ett pressmeddelande från polisen. Övriga gripna kommer från Värmland, Stockholm, Östergötland och Jönköpings län.

Nationella insatsstyrkan var med och gjorde samtliga tillslag vid sextiden på tisdagsmorgonen, uppger länspolismästare Dan Persson vid Värmlandspolisens telekonferens med medier.

Fem myndigheter har samverkat inom ramen för en större operation: utom fem polisdistrikt, Rikskriminalpolisen och åklagare även Skatteverket, Kronofogdemyndigheten och Ekobrottsmyndigheten.

Ett antal husrannsakningar har gjorts på olika platser, både på privata adresser och bolagsadresser. 16 personer har alltså gripits i fem olika län, de flesta i Värmland, Stockholm och Örebro. Ett par personer har också gripits i Östergötlands och Jönköpings län. Samtliga ingår i nätverk med förgreningar in i mc-miljön, uppger polisen. De gripna misstänks för grov ekonomisk brottslighet, till exempel skattebrott och bokföringsbrott. Ett antal företag är inblandade och de undanhållna beloppen misstänks vara i mångmiljonklassen.

De gripna har förhörts och fortsätter förhöras under dagen samtidigt som husrannsakningarna fortsätter. Hälften av de misstänkta är tidigare dömda för grov brottslighet, uppger polisen. De är i åldrarna 25 år och uppåt. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".