Nya förhör i MC-härvan

Ytterligare sex personer har hämtas till förhör i härvan kring grov ekonomisk brottslighet som avslöjades förra veckan. Totalt frihetsberövades 16 personer i tillslag av polisen i fem län i Mellansverige för en vecka sedan. Bland annat gjordes ett nedslag mot mc-gänget Hells Angels klubblokal i Hertsöga norr om Karlstad.

Även de sex som togs till förhör på tisdagen har någon form av koppling till Hells Angels. Det gäller fem personer bosatta i Värmland och en i Västra Götaland. Hela utredningen sker hos polisen i Värmland.

-De ingår i samma förundersökning som drogs igång förra veckan. Det handlar om skattebrott. De här personerna vi nu tagit in för förhör kanske inte utgör kärnan i utredningen. De har tagits in för att kunna förbättra förundersökningen, säger Per Ström, informationschef vid polisen i Värmland, till TT.

-Det finns inga planer på att ta in fler i detta läge. Av de 16 tidigare frihetsberövade kom sex från Värmland, fyra vardera från Örebro respektive Stockholms län, en från Östergötland och en från Jönköpings län. Av dessa begärdes tio häktade men tre släpptes av tingsrätten. I dag sitter sju personer häktade misstänkts för grov ekonomisk brottslighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista